Pàgina d'inici » Dietari » Un tímid amb mal caràcter. Adéu-siau

Un tímid amb mal caràcter. Adéu-siau

Tinc l’edat que tinc i encara no he llegit mai de manera completa El Quixot. Tan sols fragments dispersos, n’he llegit. De manera que he decidit que ara sí que m’hi poso i ho faré tot seguint l’edició de Juventud, amb text i notes de Martí de Riquer, confegida l’any 1968.

I tot plegat m’ho prenc com el comiat d’aquesta pàgina que més o menys ha durat onze anys. Plego. Ho deixo córrer tot, però, això sí, amb aquest esment i aquestes notes extretes dels Dietaris de Stefan Zweig:

-L’art de viure en la letargia; viure per a mi i no pas per al temps.

-Val més un final horrible que no pas un horror sense final.

-Estem envoltats de grip pertot arreu. Aquí a Zuric la meitat de la població ha emmalaltit i cada dia hi ha una trentena de defuncions. (Octubre, 1918)

-Les grans potències no són mai destruïdes: es destrueixen elles mateixes.

-Torno a fer gimnàstica: un ha de mantenir les despulles més o menys en forma.

I ara sí que, amb aquesta confessió que m’apropio de la que pronuncià en el seu moment Fernando Fernán Gómez parlant d’ell mateix -“sóc un tímid amb mal caràcter”, m’acomiado de vós i me’n vaig.

Moltes gràcies a tothom. Adéu-siau!

11 thoughts on “Un tímid amb mal caràcter. Adéu-siau

 1. 😒👋El dia 29 ag. 2021 13.23, miquelcolomer <comment-reply@wordpress.com> va escriure:

  miquelcolomer posted: " Tinc l’edat que tinc i encara no he llegit mai de manera completa El Quixot. Tan sols fragments dispersos, n’he llegit. De manera que he decidit que ara sí que m’hi poso i ho faré tot seguint l’edició de Juventud, amb text i notes de Martí de Riquer, con"

  M'agrada

 2. També penso que és una llàstima. Perquè amb les teves paraules obries moltes portes que ara romandran tancades. Portes a conèixer autors interessants. A altres maneres de veure i de pensar. A tot un Univers. Alguns dels moments més feliços de la meva vida els he passat llegint. Ara ja no et podré llegir a tu.

  Liked by 1 person

 3. Jo sí que vaig llegir El Quixot. No estic d’acord amb què sigui la primera novel.la de la Història. L’Odissea també és una novel.la. Amb trama, intriga, flash back i Continuarà… El fulletó ja s’intueix a l’obra d’Homer. I potser també el relat de les peripècies d’Enkidu i Gilgamesh siguin una novel.la. Però crec que val la pena llegir sobre la vida i fets d’aquest idealista íntegre i boig.

  Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s